Ime: Jovan Krivokapić
Godine: 22
Zanimanje: Student

Kada si prvi put znao da si… (gej)
Sa sigurnošću mogu da kažem da sam shvatio da sam gej kad sam poslušao album Cher – The greatest hits što bi recimo bila neka 2001. godina.

Tvoj izlazak iz ormana…
Moj izlazak iz ormana je više bio proces nego momenat. Počelo je farbanjem kose u sve moguće boje, nakon čega su usledili minijaturni šortsevi i providne majice, a sve je kulminiralo u autu kada me je mama vozila kući iz gimnazije u prvoj godini. Jednostavno me je pitala da li sam gej, na šta sam potvrdno odgovorio i sve nakon toga je išlo svojim tokom.

Koji savet bi dao mlađem sebi…
Jedan od saveta bi bio da volim sebe takvog kakav sam i da ne pokušavam da se promenim kako bih se nekome dopao.

Naj gej stvar koju si ikada uradio…
Teško je izdvojiti samo jednu, ali jedna od naj gej stvari koje sam uradio bih rekao da je rađenje drega i nastupanje u Beogradu što i dalje radim. Kada Xsara Frost hostuje znajte da ste više nego dobrodošli da se pridružite cirkusu.

Tvoj prvi gej kafić/klub…
Prvi put sam izašao na gej mesto 2013. godine kada sam imao 16 godina. Prvo smo otišli u XL bar, a onda me je društvo odvelo u Apartman gde sam shvatio da strejt klabing ne može da se poredi sa gej klabingom. Šta da vam kažem, gej žurke su najbolje žurke i to je činjenično stanje.

Tvoj prvi poljubac…
Ne sećam se svog prvog poljupca baš jasno, ali mislim da se desio negde u sedmom razredu sa najboljom drugaricom. Beše to jedan vrlo konfuzan period.

ČITAJTE:  Melissa McCarthy: Can you ever forgive me?

Nevinost izgubio…
Nevinost sam izgubio pre svojih vršnjaka. Ne bih precizirao godine, ali ću reći da mi je ilegala srednje ime.

Šta za tebe danas znači biti gej…
Po mom mišljenju biti gej u današnje vreme znači biti u toku sa pop kulturom, posedovati bar 150 referenci iz “Rupaul’s drag race” i imati bar dva dečka na brzom biranju.

Tvoj naj gej muzički album bio bi…
Definitivno “Born this way”, mada svaki album Lejdi Gage je naj gej album ikada ako ćemo realno.

Donji veš koji ti donosi sreću…
Ko još nosi donji veš u 2019. godini?

Najviše se ložiš na…
Čovek mojih snova je definitivno Ezra Miler jer je neverovatno talentovan, šarmantan i jednostavno izgleda genijalno sa maskarom i štiklama.

Gej film koji morate pogledati…
Ima mnogo gej filmova koje bih preporučio, ali izdvajam “Death becomes her” i “The devil wears Prada” ili jednostavno svaki film u kojem glumi Meril Strip.

U nedelju popodne naći ćemo te gde…
U nedelju ujutru sam uglavnom i dalje u izlasku, a do podneva sam na nekoj terasi sa naočarima za sunce, cigaretom i Lanom Del Rej na zvučniku.

Tvoj stav o ljubavi i braku…
Mislim da o ljubavi ne bi trebalo raspravljati. Ljubav je nešto najlepše što može da nam se desi, bilo da je ljubav sa prijateljima, partnerom, decom, životinjama itd. Iako nisam osoba koja ima želju da bude u braku, smatram da Srbija mora što pre da legalizuje istopolne brakove jer niko nije slobodan dok nismo svi slobodni.

TV serija koja je promenila tvoj gej svet…
“Will & Grace” bez pogovora. Karen i Džek su za mene zauvek najduhovitiji karakteri iz TV serija i sa njima sa praktično odrastao.

ČITAJTE:  Peter Matjašič, Goran Rakonjac i Kris Lazar: LGBT teniseri u Beogradu

Omiljena knjiga…
Omiljeni pisac mi je Džerom Selindžer, a omiljena njegova knjiga mi je “Lovac u žitu” jer sam se kao mlađi povezivao sa glavnim junakom Holdenom, a kroz ovu knjigu sam polako počeo da razvijam svoj stil pisanja.

Tvoj gej heroj je…
Moji gej heroji su svi oni koji su se borili za naša prava po celom svetu. Nepravedno bi bilo da izdvojim samo jednu osobu kada je mnogo ljudi izgubilo živote, domove i porodice da bi se izborili za moju i generacije koje će doći posle mene.

Omiljena gej ikona…
RuRaul sigurno jer me je inspirisao da počnem da se bavim dregom i pokazao mi da niko ne može da nam oduzme moć i samopouzdanje kada volimo sebe i stojim iza svojih reči i dela.

Grindr ili GayRomeo…
Koristim Grindr, ali ga vrlo često brišem jer se svaki put razočaram u ponašanje pojedinaca i ne znam više ni zašto ga instaliram kada je Instagram najbolja opcija za muvanje.

Junski ili septembarski Prajd…
I jedan i drugi. Mislim da bi svaki dan trebalo da bude Prajd i podržavam svako okupljanje na kom će se slaviti ljubav i jednakost.

Više tekstova iz broja 50 – oktobar 2019. možete pročitati na:


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.