Već više od godinu dana pokušavam da zakažem intervju sa nekadašnjom ministarkom, a sada premijerkom Anom Brnabić. Od pres službe Ministarstva sam u oktobru prošle godine dobio objašnjenje da je ministarka imala previše intervju u kojima je bila glavna LGBT tema, te mole za razumevanje i da intervju odložimo za neki drugi put. Drugi pokušaj bio je kada je Ana Brnabić dobila nagradu Duga, što bi bio povod za intervju. Odgovor na molbu nikada nisam dobio, a ona je u međuvremenu postala premijerka, tako da su šanse da u Optimistu možete da čitate intervju sa Anom Brnabić skoro pa nepostojeće. Nije da se nisam trudio, jurio veze i vezice… ali nije urodilo plodom! A evo i pitanja koje sam pripremio za premijerku.

Mnogi su zamerili što je tadašnji premijer Aleksandar Vučić objavio vašu seksualnu orijentaciju, a ne vi. Kako je došlo do toga?

Da li se kajete što je to urađeno odmah, a ne kasnije tokom vašeg mandata?

Kako ste se izborili sa tolikom pažnjom domaćih i stranih medija koja se najviše vrtela oko seksualne orijentacije?

Ovogodišnja ste dobitnica nagrade Duga, šta LGBT populacija može da očekuje od vas tokom vašeg premijerskom mandata?

Akcionim planom Vlade Republike Srbije za primenu strategije prevencije i zaštite od diskriminacije LGBT populaciji je između ostalog obećano da će se regulisati istopolna partnerstva i dobijanje ličnih dokumenata za trans* osobe. Akcioni plan uskoro ističe, još uvek ništa nije učinjeno?

Šta mislite kada kažete da Srbija nije homofobična zemlja? Ipak ste u poslednjih godinu dana iskusili homofobiju na sopstvenoj koži, naročito od strane opozicionih narodnih poslanika!

Kakvu pomoć i podršku vi očekujete od LGBT organizacija u Srbiji?

ČITAJTE:  Sasha Velour: Nova američka drag superzvezda

Mediji se zanimaju i za vašu privatnost, kako planirate da je zaštite od medijske pažnje?

Predsednik Vučić je dugo od očiju javnosti skrivao svoju suprugu, ali smo na inauguraciji imali prilike da upoznamo prvu damu. Koliko ćete vi dugo skrivati vašu partnerku?

Vama Ustav Republike Srbije zabranjuje pravo na brak. Kako to na vas utiče?

Koja je vaša poruka pripadnicima LGBT populacije koji žive u Srbiji?

Nije razgovarao: Predrag Azdejković


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.