Dragi pederi i lzbejke ako niste znali mi super živimo! Ne samo što super živimo nego što je kvalitet našeg života toliko skočio u zadnjih godinu dana da ovaj fenomen treba da postane reper za razvoj u drugim oblastima! Ne samo to, nego je i zakonodavni okvir po ovom pitanju skoro pa izvrstan, a zabeležen je i napredak u svim relevantnim oblastima!
Ovo su izjave vodećih boraca za ljudska prava kao i referentnih LGBT organizacija sa nekoliko skupova u poslednjih par meseci. Pa da ja vas sada pitam nešto!? Što bre lažete, mislim kako vas nije sramota da idete okolo i kukate kako se ništa ne menja kada evo svi živi se slažu da nam toliko dobro ide da treba da nam bude neprijatno!sra Pazite, svi se slažu! Organizacije kažu kako je super, institucije države to potvrđuju, a međunarodna zajednica ćuti pa ćemo pretpostaviti da se i ona slaže.
Ovaj apsurdni narativ predstavlja najnoviji izum visoko-efikasnih nevladinih organizacija po dobro ustaljenom modelu „ fake it till you make it“. Konačno su i nevladine organizacije spoznale veličanstvenu moć marketinga i PR-a gde se od blata pravi pita. Repect za pitu zvanu LGBT reforma je sledeći:
– 700 grama donatorske podrške
– 0,0001 grama rada (budite precizni sa ovim sastojkom jer je vrlo potentan, nikako više od propisanog)
– 100 grama političara
– 200 grama (tihe) međunarodne zajednice
– 30 grama nekoherentnog izveštaja ili istraživanja
– 500 grama čestitanja ili ulizivanja
– 1kg zanemarivanja potreba
Sve sastojke dobre podmazati i izručiti u javni prostor te peći dok svi ne pocrkamo.
Ali hajmo zarad sujete da se uozbiljimo na kratko. Naime, ne samo što je takozvani merljivi napredak toliko minimalan i svodi se, između ostalog, na ritualne obuke zaposlenih u sistemima koji već godinama ne ispunjavaju minimum zakonom propisanih obaveza nego su se desile dramatične negativne promene u pogledu zdravlja LGBT osoba, socioekonomske stabilnosti kao i socijalne distance (stavovi građana prema LGBT populaciji) koja je trenutno za par procenata gora nego što je bila prošle godine. Ukratko, kada uzmemo u razmatranje sve relevantne podatke, jasno vidimo da se ama baš ništa nije promenilo! Važno je napomenuti da različiti procesi koji su vođeni prethodnih godina nisu urodili merljivim plodom, jer bi se to bespredmetno odrazilo na neku od dostupnih statistika! Famozni pravni okvir je tema za sebe, gde se moramo složiti da su standardi zabrane diskriminacije dobri pa čak i za pohvalu, ali ovi standardi su samo deo jednog veliko sistema prava koje treba da uživaju svi građani pa samim tim i LGBT. Na primer, nema zakona koji reguliše prava koja proističu iz dugoročnog zajedničkog života (nasleđivanja, starateljstva, podele imovine, posete pri bolničkom lečenju…) takođe nema ama bas ni jedne zakonske regulative koja se bavi pitanjima trans osoba koje žive u apsolutnom pravnom vakumu. Ima tu još dvesta sitnica, a da ne ulazimo u pravilnike, protokole i procedure jer ko uopšte razmišlja o tome.
Znate, jednom kada se pojede parče ove pite od blata jako je teško isprati ukus iz usta te će isto tako teško biti da se vrate stvari u normalu po pitanju pravih problemima sa kojima se susreću LGBT osobe. Sastavni deo ovog hvalospeva je i održavanje Parade ponosa, kao najvažnijeg momenta u životu svakog srpskog pedera i lezbejke, jer kao što i sami znate, sutradan nam je sve procvetalo, svi smo dobili posao, niko nas više nije zajebavao, slobodno smo trčkarali ulicama kao ovčice na ispaši i čak smo se svi pozaljubljivali što je rezultiralo kolektivnim venčanjem u hramu Svetog Save.
Desilo nam se sledeće… isto kako nas političke partije zamajavaju tako nas, čini se, isto ili slično zamajavaju nevladine organizacije i to sve pod velom univerzalnih vrednosti i ljudskih prava što je opasniji narativ od ovog politikanskog. Progres u različitim aspektima života LGBT osoba je isto realan i tačan kao i očekivani oporavak privrede za tri meseca. Nama je super koliko je super i našem prvom komšiji ili drugom… pa vi odlučite koliko je sati!

ČITAJTE:  ALITALIA

Piše: Petao20cm