Damjan Loš je zvezda u usponu čiju pesmu „Ne diraj mi fegete“ možete čuti na YouTubu, a ko ga ne bude poslušao neka zna da je dve godine trenirao kik-boks! Odustao je od operskog pevanja da bi se posvetio novom pravcu u hip-hopu. Kad ne homo-hopuje studira svetsku književnost. Spot za pesmu „Ne diraj mi fegete“ je snimljen i uskoro se očekuje premijera, kao i premijera pesme “Gej lepotan”. Snimanje je organizovao Loud and Queer, a muziku i tekst za pesmu je sam radio. Sve to je bio povod za ovaj intervju.

Ti si nova zvezda na ovom nebu plavom. Ko te je probio na estradu?
Probijanje je u toku. Ideju za ovo sam dobio 2010. na prvom i jedinom uspešnom Prajdu u Beogradu, kad sam dobio veliki nalet adrenalina i osećaja ličnog oslobođenja i duha zajedništva, i to je uticalo da Damjan Loš, moj alter ego, počne da se probija i bori za sebe! Dakle, probijam sam sebe. Ali, pomaže mi još mnogo raznih fenomenalnih ljudi.
Kako reaguješ na zlobne insinuacije pojedinih medija da si gej?
Nemaju o čemu da pišu a treba im tiraž! Eto, Milan Stankovic i ja smo baš skoro pričali na svadbi Nikole Burovca kako te ne ostavljaju na miru čak i kad se oženiš u crkvi. Što se mene tiče, nek pričaju šta hoće. Mnogo gore prolazi već godinama Željko Joksimović koji nam je dva puta svetlao obraz na Eurosongu, a oni svašta pišu. U ovoj zemlji ništa nije sveto.
Da li su te poslušali i više „ne diraju fegete male“?
Tek ćemo videti kad izađe spot i dostigne široku publiku. (do 10. decembra izlazi na YouTubu). Mislim da homofobi koji su čuli već polako ostavljaju fegete male na miru, jer sam im lepo objasnio ko i šta je homofob, ali znam da i dalje diraju fegete u četiri zida, nežno i grubo.
Kako su se na kraju završili pregovori sa City recordsom?
Tako što sam digao ruke od svega. Prvo su tražili da naziv pesme promenim u:„Ne diraj mi vegete“ jer kažu da bi to daleko bolje prošlo u trenutnoj društvenoj klimi. Potom su hteli da se „Gej lepotan“ preimenuje u „Dejvid Bekam“ i da se u pesmi radi o sportskom duhu, fudbalerskim nogama, trbušnjacima i metroseksualcima. Nekako sam i pristao jer su mi nudili redovno pojavljivanje u VIP Room-u, ali sam odustao od svega kada mi nisu obezbedili Leontinine aranžmane. Zvao sam je iz srede u sredu, nije se javljala.
U jednom intervjuu Jelena Karleuša je rekla da želi da snimi duet s tobom. Da li ćeš pristati?
Bila bi mi čast. Još samo kad bi pristala da nam se pesma zove Creamy rad.
Ko je taj gej lepotan?
To je bio jedan dečko na ulici. I to je uvek neki dečko na ulici. Ponekad i dečko u mom krevetu. Recimo, posle mog prvog nastupa na LnQ stagu, letos na Exitu narednog dana sam završio u krevetu jednog novosadskog gej lepotana. Ali, to su retke prilike. Tog dana mi je bio rođendan i Proviđenje mi je poklonilo taj divan poklon. Bio je jako hot i sladak kad je rekao: „Opa, znači pušio sam selebritiju“. Ja sam se mislio: „Macane, i tebi je selebriti pušio“.
Čuli smo da često nastupaš u Tošinom bunaru, ali kada možemo da očekujemo nastupe po većim klubovima, Sava centru, eventualno Areni?
Da, čujem da me puštaju po gotičarskim žurkama oko Tošinog bunara i šire… Često izvodim svoje pesme na večerima slam poezije Poezin u Plato Ilegali, planiram da na narednom premijerno izvedem epic stvar “Znam šta si radio prošlog leta” koja se bavi specifičnim odnosom veze bez obaveza s gej str8-acting baticama koji su u ormaru i „u miljeu“. Ipak, moj big-time nastup je zakazan za 15. decembar u Drugstoru! Biće to jedna prava ekstravrhganza: bekvokali, plesači, video bim. Go big or go home! A Arenu mogu odmah da napunim, 5-6 hiljada policajaca obezbeđenja bi mi obezbedili uspeh.
U emisiji kod Lee Kiš rekao si da redovno masturbiranje snižava rizik od loših romansi. Da li možeš to da pojasniš?
Mogu. Vrlo je jednostavno: bolje je uraditi sam nego imati kres kombinacije sa ljudima sa kojim možda ne bi ni kafu popio da se ne servira uz blud. A i najobičniji kres je zapravo počinjanje nekog odnosa. Možda bi moja sledeća pesma trebalo da se zove „Pojebo me idiJot“!
Ono što zanima tvoje fanove širom sveta jeste da li imaš partnera?
Rekli su mi menadžeri da pričam isključivo da sam singl i promiskuitetan na šta sam ja rekao: Pa šta drugo mogu i da kažem??! Međutim, bio sam u mraku, ništa nisam znao. Pojavio se jedan zekonja skoro i zaskočio me je. Jer je provalio da sam i ja zekonja. E sad sta će biti sa mnom pojma nemam. Kako zekonja zavrti repićem! Ali zaboravite na ovo. Dakle: SAMO PORNJAVA.
Zašto si odbio ponudu Dejana Milicevica da režira spot za pesmu „Ne diraj mi fegete“?
Pogrešno je preneto. Dejan Milićević je taj koji je odbio. Ja sam insistirao da u spotu bude puno golih nauljenih frajera sve vreme, a on je rekao da neće da radi takve pederluke.
Gde nastupaš za doček Nove godine? Šta možemo da očekujemo od tebe u narednom periodu?
Za novu godinu nastupam u Švici na jednoj privatnoj velikoj srpskoj pravoslavnoj gej svadbi. Biće malo etna, malo tehna, sve što narod voli… Elem, kad izađe spot i kad se odigra moj nastup u Drugstoru malo ću da se posvetim faksu, i malo neću smeti da izlazim na ulicu kad se smrkne. Posle „Fegeta“, želim da izbacim spot o coming outu „Elita“ gde govorim između ostalog o mom odrastanju na Čuburi i prenosim poruku: „Izadji iz klozeta!“, a posle toga ide najbolja pesma, pesma na koju i strejt momci kidaju, „Gej lepotan“. Njom ću inače i završiti nastup 15. decembra, za vreme koje ćete na video bimu imati prilike da gledate autoerotični home video jednog beogradskog gej lepotana!


ČITAJTE:  Nikola Đukić: Ne podilazim sudu javnog mnjenja