Lko je voleti Uzu Adubu kriminalni prekršaj, onda nas zatvorite i bacite ključ. Dobitnica dve Emi nagrade za ulogu zatvorenice Crazy Eyes u seriji „Orange is the New Black“, koja se na ekrane vratila 17. juna, ona je totalno vredna posvećenog joj vremena.

Kako izgleda susret sa fanovima iz LGBT populacije?

Oh, ti susreti su uvek nabijeni osećanjima i ogromni su po veličini i to je super, jer čine da se i ja osećam veliko. Oni su svi lojalni, topli, dočekuju te otvorenih ruku i otvoreni su za sve i svakoga i iskreno govoreći ta njihova ljubav me osnažuje. I to što imam njihovu podršku, za to sam zahvalna.

Da li ti se javljaju obožavateljke?

Oh da, toliko dama se javi preko socijalnih mreža da „bacim moju pitu zbog njih“ ili da one „bace svoju pitu zbog mene“, potom me pitaju da budu moj maslačak. I ja to cenim. Dobijam i bračne ponude i onda se šalimo u fazonu koliko je veliki prsten.

Kako ti vidiš seksualnost svog lika?

Ja je samo vidim kao nekog ko želi da bude voljna i da da ljubav drugima i nju ne interesuje u kojem obliku ta osoba dolazi. Ona samo želi da nađe partnera svog srca i svoju srodnu dušu.

Pošto je tvoj lik strastan prema ženama da li ti osećaš odgovornost prema tome da učiniš LGBT populaciju ponosnom?

Šta više da, mi živimo u vremenu gde ljudi žele da vide svoje pravo ja, pravilno predstavljeno i nikada ne želim da budem lenja ili neodgovorna u reprezentaciji lika.

Kako si se ti prvi put susrela sa LGBT populacijom ?

Kada sam se kao dete bavila umetničkim klizanjem jedan od mojih profesora bio je otvoreno gej i imao je partnera. A kod mene u porodici se na to nije ni obraćala specijalna pažnja. Taj moj profesor se družio sa celom mojom porodicom koja je uvek bila progresivna i prihvatajuća prema drugima. I za mene je to bila norma ponašanja za koju sam znala.

ČITAJTE:  Boban Stojanović - Dimna zavesa ili realnost

„Orange Is the New Black“ je dosta edukovao publiku koja gleda seriju o stvarima vezanim za LGBT populaciju. Šta si ti pak naučila dok si radila na seriji?

Ja sam dosta toga naučila o trans problematici. Nikada ranije nisam bila svesna o tome koliko trans osoba biva ubijeno ili kakve su stvari vezane za njihovo zdravstveno osiguranje. Šta više Laverne Cox je prva trans osoba koju sam upoznala, a upoznajem ih sve više. I to je fantastično. To što sam imala prilike da radim sa ogromnom grupom različitih žena samo me je utvrdilo u jednom. Svi mi smo jednaki.

Razgovarao: Brandon Voss