Transsparent je niskobudžetna serija, iza koje stoji Amazon Studios, koja prikazuje život jedne trans žene, Maure, koju glumi Jeffrey Tambor. On je za ovu ulogu do sada dobio Zlatni globus, SAG, Emi i GLAAD nagradu…

Nova sezona serije ima širi prikaz porodice Pfefferman. Da li mislite da priča o Maurinoj promeni je deo mnogo šire priče?

Mislim da jeste tako. Maura je napravila tu promenu, i to je uticalo na sve članove porodice, i svako pokušava da nađe svoje mesto, svoj „dom“. Maura je primer za svačiji poduhvat (putovanje), i to je Jill Soloway imala na umu kada je napisala scenario.

Da li ste oklevali pre nego što ste preuzeli ovu ulogu?

Mislim da sam bio na osmoj stranici scenarija, u autu na putu do hotela u Los Anđelesu, pozvao sam svog agenta i rekao: „Prihvatam. Prihvatam“. Postojalo je nešto veoma autentično u tom scenariju. Volim Mauru. Volim što je mojih godina, volim što je tek na početku svoje tranzicije, volim njenu hrabrost. Na neki način ona je kao tinejdžerka – ne zna kako da se našminka, još uvek ne zna baš kako da se obuče… postojalo je nešto što me je zaista povezalo. Sada mogu da ubacim više Jeffreyja nego ikada u svojoj karijeri. Nikada me nije napustila obaveza da uradim ovo. Ja sam cis-rodni muškarac na koga je pala ogromna odgovornost, kao i veoma privlačna, ali naporna uloga. U početku sam bio veoma uplašen što sam prihvatio ovu ulogu, ali sam pokušao da budem svestan i prisutan kroz sve to. To je pomoglo Mauri.

Interesantno je to što ste rekli da koristite više svojih osobina nego u pređašnjim ulogama, s obzirom da glumite trans ženu. Šta hoćete time da kažete?

ČITAJTE:  Luke Black: Dostupan u više boja i ukusa

Jednostavno, ta polna stvar, ili muško ili žensko, ja to ne prihvatam. Mislim da mogu da iskoristim više sebe u ovoj ulozi, i ne mogu da budem više polno specifičniji od toga. Maura je Maura, i uči me kako da budem bolja osoba, roditelj, građanin.

Već je najavljena treća sezona serije – da li vam to povećava samopouzdanje?

Što se tiče TV serija, obično se ide od nedelje do nedelje, posmatraš rejtinge i gledaš da li još uvek imaš mesto na parkingu! Sada imamo ljude koji su rekli: „Verujemo u vas – imate dve godine“. Ne jednu godinu, već dve! To je predivan osećaj. Amazon nas mnogo podržava, i volim što se tu prikazujemo. Ne bih mogao da se setim nijednog drugog načina kako da predstavimo seriju. Dobili smo fenomenalne kritike i Jill je odradila fenomenalan posao. Predivno je kada te ljudi vide na ulici i kažu: „Pronašao sam te! Otišao sam na Amazon Prime i pronašao sam te!“ To mi pruža neverovatno zadovoljstvo.

Izvor: Attitude