Sharon Needles je drag lik koji je kreirao Aaron Coady. Sebe opisuje kao „glupu genijalku, nagrđenu slatkicu i sablasnu princezu“. Sharon je pobedila u četvrtoj sezoni serijala RuPaul’s Drag Race koji se prikazuje na američkoj televiziji Logo. Od 13 učesnica ona je uspela da osvoji srca publike, koja joj je i pomogla u pobedi. Serijal je nemoguće pratiti u Srbiji, ali uz pomoć nama dragog torrenta možete pogledati avanture 13 drag kraljica.

Ono što nas je privukli, kad je Sharon u pitanju je njena različitost u odnosu na ostale drag kraljice koje se trude da budu ružičaste slatkice i lepe princeze. Sharon Needles je sablasna diva, koja vas plaši. Zato smo joj postavili 13 pitanja.
Kako si postala drag kraljica?
Odrastala sam u malo gradu sa veoma malo mogućnosti za moju maštu, tako da sam počela da kombinujem maminu garderobu i kostime za noć veštica koji nikad nisu bačeni. Oduvek sam bila inspirisana i od ranim nogu sam imitirala umetnice pop kulture koje su preterivale sa šminkom, stavom i uopšte bile prenaglašene. Sa 15 godina počela sam da nastupam u podrumu lokala Des Moines, noćnom klubu u Ajovi, a ostatak je istorija.
Kako je tvoja porodica reagovala na izbor karijere?
Moji roditelji su me podržavali u svemu što sam radila, samo su se brinuli da ću umreti od gladi od onoga što zarađujem kao drag kraljica. Mislim da sam dokazala da su grešili.
Kao drag kraljicu ljudi te smatraju frikom, ali mnoge drag kraljice te smatraju frikom zbog tvog izbora drag persone. Kako se osećaš kao dupli frik?
Zar to nije smešno? Odrasli muškarci koji se oblače kao tinejdžerke me nazivaju frikom. Mi smo svi frikovi. I meni to baš tako odgovora.
Ko je tvoja inspiracija, ko su tvoji idoli?
Inspiraciju dobijam od različitih umetnika i persona, ali najbliža mom srcu je Elvira, gospodarica noći. Ona je lepa, ona je sablasna, ona je glupa, ali ono što je najbitnije ona je pristupačna.
Da li si imala problema jer se često igraš sa nacističkim i satanističkim simbolima?
Naravno. Mi u Americi uživamo u prednostima slobode govora i volim da umetnički testiram tu privilegiju. Ja samo koristim šokantne i satirične simbole na način da generiše raspravu o osetljivosti na pojedine stvari unutar naše kulture.
Da li postoji razlika između Sharon Needles i Aarona Coadyja? Za mnoge kraljice drag persona je jači i hrabriji alter ego. Za tebe?
Naravno. Sharon je kompletno drugačije kreiran lik.
Koliko ti se život promenio nakon RuPaul’s Drag Racea? Koji su ti planovi?
RuPaul’s Drag Race mi je dozvolio da podelim svoju umetničku formu širom sveta. Moj plan je da stvaram luckaste, zabavne i kemp nastupe. Biće to cirkus.
Ti si SLEDEĆA američka drag super zvezda. Ali, da li je moguće biti američka super zvezda (bez sledeća) pre nego što neko gurne RuPaula niz stepenice i preuzme presto? Da li će ona to dozvoliti?
Jednom prilikom RuPaul mi je rekao da je usamljena na vrhu, mislim da će mu goditi društvo.
Da li si ljubomorna na televizijsku i filmsku karijeru koju ima Willam?
Nisam ljubomorna na njenu filmsku i televizijsku karijeru. Ona je postao moja dobra prijateljica, koja je fantastična i talentovana umetnica. Ja sam ljubomoran na njenu kolekciju cipela. I volim da gledam njene filmove u avionu kad leti na sledeći nastup.
Elvira ili Vampirella?
Obe. Vampirella je bila prvi mračni supermodel, dok je Elvira sablasni vrhunac osamdesetih. Stvarno ne mogu da izaberem.
Amanda Lepore ili RuPaul?
Obe su blajhane bogate plavuše i gospođe koje predstavljaju industrijski standard dva različita spektruma. Amanda Lepore je definitivno moj idol kad je u pitanju stil.
Najčudnije mesto gde si imala seks?
Nemam seks na čudnim mestima. Imam seks u kovčezima kao svaka mrtva devojka.
Čuo sam glasine da je Sharon Needles imala aferu sa Freddyjem Kruegerom. Da li je to istina?
Naravno, a Michael Myers hoće da crkne od ljubomore. Srećna noć veštica!
Razgovarao: Predrag M. Azdejković


ČITAJTE:  Sara Cunningham: Zagrljaji obojeni duginim bojama