Končita Vurst i ideja o organizovanju Parade ponosa došle su nam glave. “Slavljenje bratade pevačice” i pripremanje “Parade srama”, kako nam je to lepo objasnio Risto Radović, u narodu poznatiji kao Amfilohije, nisu mogli da se završe drugačije do kaznom božjom. I bi – poplava!
Eh, da se barem Končita lepo obrijala… Ili da je Prajd organizovan tiho i u četiri zida… Ali, avaj! U društvima čija je kolektivna svest i dalje u srednjem veku, ovakvo etiketiranje i borba protiv “neprirodnih pošasti” sasvim je normalna stvar.
Ali, ne brinite. Nije Srbija nikakav izuzetak. Ne, takvih mentalnih doživljaja ima i u daleko razvijenijim državama i demokratijama u kojima, i pored svih zakona koji postoje da zaštite LGBT populaciju od sličnih ispada, redovno iskaču razni razumevači stvari i interpretatori reči božje, koji za prirodne i druge nepogode krive – gejeve!
Ako niste znali, bog je potopio Zemlju zbog – homoseksualaca! Da, to je komotno u etar ispalio pastor Skot Lajvli, gostujući u radio emisiji Američke asocijacije porodica. Doduše, nije objasnio kako su se gejevi prošvercali kod Noe na arku i preživeli do današnjeg dana, ali ostavio je odličan utisak kod svojih milih obožavalaca koji su zdušno podržali njegovu teoriju.
Gejevi su, naravno, krivi i za izliv božjeg gneva na Sodomu i Gomoru. Tako tvrdi kapelan Džon Mekternan. Sodomija je, doduše, kažnjena tako što je pored LGBT populacije u tim gradovima kao kolateralna šteta nastradao i strejt svet.
Ako niste znali, gejevi su takođe direktni krivci i za zemljotres u okrugu Los Anđelesa 1994. godine, kada je stradalo 72 ljudi i pričinjena materijalna šteta od 52 milijarde dolara. Jednostavno, kako je to već objasnio američki medijski mogul i bivši baptistički sveštenik Pet Robertson, bogu je dozlogrdilo da gleda bahaćenje gejeva i lezbijki, aktiviste za slobodu ljudskih prava i njima srodne “perverznjake”, pa je malko prodrmao taj deo Kalifornije. Logično, zar ne?
Prethodno je isti taj bog, kako ponovo tvrdi Pet Robertson, 1988. godine poslao uragan Boni, jer se jako naljutio na to što je u Diznilendu održan gej vikend. Ali, izgleda da je Onaj Odozgo malo omanuo, pošto je Boni promašila Floridu i opustošila Vajoming. Ah, dešava se…
Sećate li se masovnog pomora životinja iz 2011. godine? E, i za to su krivi gejevi! Te godine su ptice padale mrtve sa neba, tone ribe su “plivale leđno”, a Sindi Džejkobs iz zajednice simpatičnog imena “Generals International”, koja se uzgred budi rečeno bavi mlaćenjem para držanjem propovedi i objašnjavanjem Biblije, objasnila je da se to desilo jer su u SAD dozvolili gejevima da idu u vojsku.
Iste godine se u Japanu desio katastrofalni zemljotres od devet stepeni Rihtera koji je proizveo cunami, uništio nuklearnu elektranu Fukušima i usput pobio 15.870 ljudi, pričinivši materijalnu štetu od 235 milijardi dolara. Zašto? Svašta! Pa, zato što su gejevi… ko će ga znati šta. Ali, oni su krivi! Rekla ista ona Sindi…
Ako ste mislili da su Osama bin Laden i Al Kaida krivci za 11. septembar, grdno ste se prevarili! Ne, Osama je očigledno ubijen na pravdi boga, s obzirom na to da su Svetski trgovinski centar i Pentagon avionima uništili, naravno, gejevi! Ali, ovaj put oni to nisu skrivili sami… Podršku su dobili od pagana, aktivista koji podržavaju pravo na abortus i feministkinja. To tvrdi Džeri Felvel, koji je pastor Južnjačke baptističke crkve, TV evangelista i konzervativni politički komentator – tri u jedan! “Upirem prstom u njih i kažem – vi ste pomogli da se ovo desi!”, izjavio je dotični, koji je 2007. “objasnio” da sida nije kazna samo za homoseksualce, već i sve one koji ih tolerišu.
Gorepomenuti Pet Robertson objasnio je i da za zemljotres na istoku SAD, 2011. godine nisu krive tektonske ploče, već “individualci koji se ponašaju kao gejevi”.
Za zemljotres na Haitiju iz 2010. godine, a kako je lepo rekao rabin Jehuda Levin, krivi su oni koji imaju HIV i boluju od side. Ajd’, pogodite na koga je mislio! On je, takođe, za zemljotres u Virdžiniji iste godine okrivio gejeve. Objašnjenje nije bilo potrebno. Niti ga je dao.
To što su meteorolozi i klimatolozi iz petnih žila zapeli da objašnjavaju kako nastaju uragani, očigledno nije doprlo do ušiju Majkla Markevidža, direktora organizacije “Repent America”, koje vernicima objašnjava Bibliju i šta je bog hteo da kaže određenim događajima na Zemlji. Po njemu je uragan Katrina, koji je u avgustu 2005. gotovo uništio Nju Orelans, po pitanju ljudskih žrtava “duboko tužan” događaj, ali i način na koji je bog morao da se obračuna sa tim “grešnim gradom”. Dakle, neka verzija moderne Sodome i Gomore. A da je Markevidž u pravu potvrdio je i pastor Megacrkve (da, i to postoji) Džon Hejgi iz San Antonija, koji je dodao da je “bog zbrisao Nju Orelans zbog gej parade ispunjene seksualnim gresima”. Dakle, mi smo još i dobro prošli s onim poplavama…
A kad smo već kod poplava, one iz 2012. godine, koje su kombinovane sa požarima i tornadima osakatile deo SAD, skrivili su grešnici. Čik pogodite koji! Elem, ne mogu tek tako da postoje gej sveštenici, istopolni brakovi i tome slično. To mora da bude kažnjeno. Naravno, izlivom božjeg gneva. A kako drugačije? Ako ne verujete, pitajte guvernera Teksasa Rika Perija. Ili osnivača Floridske mreže za molitve, Pem Oslen.
Da su u američkoj saveznoj državi Njujork 2011. pogrešili legalizujući gej brakove, prvi je shvatio ultra-ortodoksni rabin Noson Lejter. On ih je lepo upozorio da će zbog toga da ih strefi poplava. Bog je, izgleda, bio baš mnogo ljut, pa je te godine poslao uragan Ajrin, a ove i uragan Sendi.
A ako u SAD živite u nekoj zabiti i želite da uspete u politici, samo ošinite po gejevima. Tako je, primera radi, učinila Suzan Atanus, koja je na izborima u Ilinoisu uspela da prođe tako što je za tornada i autizam okrivila gejeve.
Ništa manje interesantan nije ni poslanik britanskogUKIP-a (UK Independence Party) Dejvid Silvester, koji je za oluje i poplave okrivio gej brakove. Štaviše, on je britanskog premijera Dejvida Kamerona na vreme upozorio da će tu zemlju, ako potpiše zakon o legalizaciji istopolnih brakova, zadesiti velika nesreća i prirodna katastrofa. Doduše, proveo se kao bos po trnju kada su ga dohvatili mediji na Ostrvu, pa je na kraju ućutao.
Ah, da ne bude zabune tipa “ma, kako je moguće da u jednoj lepoj i kulturnoj Velikoj Britaniji postoji tako nešto kao što je UKIP” – u pitanju je partija evroskeptika, kojoj je idealan pandan naša Srpska radikalna stranka.
Da su poplave božja kazna složili su se i engleski biskupi 2007. godine. Jednostavno, nemoral i taština modernog sveta, oličena u gejevima, mora da bude kažnjavana, a poplave su sjajan način za to. Bog je isprovociran pravima LGBT osoba, pa je poslao snažnu oluju da ljude ostavi bez krova nad glavom. A to što je među hiljadama onih koji su ostali bez imovine bilo najmanje gejeva, nema veze…
Sve u svemu, LGBT osobe su krive za svaku odavno objašnjenu prirodnu pojavu – one uzrokuju strujanje vazduha koje dovodi do stvaranja vetrova velike snage, one teraju vodu da isparava i stvara oblake iz kojih padaju kiše biblijskih razmera, one drmusaju tektonske ploče i tako uzrokuju zemljotrese i cunamije…
I zato, kada se sledeći put desi neka elementarna nepogoda, znajte da ste vi krivi!
Ko ne veruje, neka pita Amfilohija…

ČITAJTE:  Kude je taj LGBT Niš

Uragan Sendi 2012. godine opustošio je severoistok SAD, pričinivši drugu najveću materijalnu štetu u istoriji uragana u toj državi. Propovednik Džon Mekternan “objasnio” je pastvi da krivicu za tu božju kaznu snose isključivo gejevi, odnosno legalizacija gej brakova. A onda je jedan gej par priznao “krivicu”! Kris Grin (43) iz Safolka istupio je u javnost i sa svojim partnerom Filom Stivensom preuzeo odgovornost za taj događaj, ali i mnoge druge prethodne katastrofe.
– Nećemo više da se pretvaramo! Fil i ja smo vodili ljubavi i to je uzrokovalo mnoge katastrofe poslednjih godina. Uragani Sendi i Katrina, cunami, film Paris Hilton. Sve je to naša greška. Ne znamo kako se to desilo, ali, kao i obično, radikalni evangelisti su u pravu. Obojici nam je veoma žao što nam je toliko mnogo trebalo da ovo priznamo. Znamo da je to veoma sebično. Kada smo se prvi put poljubili, psa je na ulici udario automobil. Kada sam ja prvi put onanisao Filu, davne 1994. godine, počeo je rat u Jemenu. Sve ovo sa Libijom počelo je onog vikenda kada smo bili sami u hotelu na Tenerifima. Sve je to teška gnjavaža, ali mi jednostavno moramo da živimo s tim – izjavio je Grin, koji je s Stivensom u vezi više od 20 godina, i dodao da njih dvojica preuzimaju odgovornost za sve tragedije koje su se desile od 1960. godine.
– Zašto da ne, homoseksualnost je verovatno krivac za sve. Mislim da je sklonost muškarca ka analnom seksu uzrokovala i rat u Vijetnamu, ubistvo Martina Lutera Kinga i pojavu Vanila Ajsa – zaključio je Grin.

Piše: Petar Petrović