Korejska kozmetika


Verovatno ste po različitim magazinima zapazili navode o takozvanoj korejskoj kozmetici koja poprima sve veće interesovanje korisnika zapadnog sveta, a ukoliko niste ne brinite jer talas ovih proizvode je u punom jeku gde je samo pitanje vreme kada će potkačiti i Srbiju. Razlozi za sve veću popularnost su višestrani, naime vodeće kozmetičke kuće već neko vreme svu svoju proizvodnju obavljaju u azijskim zemljama koje su poznate po svojoj visoko razvijenoj hemijskoj industriji i naravno jeftinim cenama proizvodnje. Takođe, prosečna Koreanka koristi čak 12 kozmetičkih proizvoda za negu lica, ne računajući šminku, tako da postoji ozbiljna potrebe za ubrzanim razvojem u ovoj oblasti. Cene ovih proizvoda su u odnosu na zapadne, a identičnog hemijskog sastava, višestruko manje i često veće zapremine. Na kraju, kozmetička industrija uvek traga za novim jedinjenjima koje može da mistifikuje i o koje se potrošači još uvek nisu opekli. Stoga ima li razloga za radovanje?

Kao i svaka kozmetička industrija i azijska ima svoje odlične i katastrofalne proizvode, ali važnost se ogleda u dostupnosti jedinjenja koja su bila svojstvena samo za luksuzne brendove kao što je to famozna Pjetra u SK-II proizvodima a u pitanju je izolat fermentata pirinčanog vina koji zaista pozitivno utiče na kožu. Razlika u cenama je dramatična dok SK-II košta oko 300 evra, korejski proizvod sa istom koncentracijom jedinjenja košta oko 30 evra. Na drugom mestu po popularnosti je filtrat puževe sluzi koji se prečesto sretao u luksuznim proizvodima, a sada doživljava reinkarnaciju, ali se u azijskim proizvodima nalazi u koncetraciji od čak 80% što nismo sretali nigde druge. Filtrat puževe sluzi pomaže procese zarastanja rana tako da može da ima indirektno delovanja na borbu protiv prevremenih znakova staranje, ali drugi dokazi o njegovom delovanju prosto ne postoje. Na kraju tu su različiti peptidi koji se ponovo nalaze u izuzetnim kontrakcijama i interesantnim kombinacijama koje ponovo retko srećemo u kontinentalnim proizvodima. Ono što zaista jeste specifično kod korejske kozmetike jeste raznolikost i količina različitih jedinjenja koje dobijete u jednom proizvodu kao i inovativne formulacije što objašnjava interesovanje kompanija kao što su Estee Lauder i Lancome.

Za vas smo kao i uvek izabrali nekoliko interesantnih opcija, ove proizvode ne možete naći u slobodnoj prodaju, ali ih lako možete naručiti putem e-baya:

BENTON Esence sa 80% filtrata puževe sluzi – 24 dolara

MISSHA Time Revolution – The First Treatment Essence sa 80% fermentata pirinčanog vina – 21 dolar

MIZONE PEPTIDE 500 sadrži 45% mešavine različitih peptida

Uređuje: Mladen Antonijević Priljeva