Ime: Ivan Janjić
Godine: Pogađajte
Zanimanje: Osnivač WB Komjuniti žurki

Kada si prvi put znao…

Sa šest godina, kada sam imao oralni seks sa komšijom, ili nešto najpribližnije tome sto sam tada mogao imati. Komšija je tada imao osam.

Tvoj izlazak iz ormana…

Roditeljima – mučan. Majci sa 17, ocu sa 23. Bilo je potrebno godinu – dve razgovaranja sa njima da im pomognem da shvate da nije prolazna faza i da je sasvim normalno biti gej. Kasnije, nakon što su se orodili s tim, izjavili su čak da ne bi ni voleli da sam drugačiji, jer to onda ne bih bio isti ja – imao bih potpuno druga iskustva u životu koja bi me oblikovala u potpuno drugu osobu (verovatno dosadnu).

Široj okolini

Dobio sam hrabrost da se autujem nakon prve održane gej parade i polako je počela cela familija, komšiluk i društvo iz osnovne/srednje da saznaje. Nisam nikad imao problema zbog toga, samo još veća zbližavanja, a nepoželjni su se sami filtrirali, tako da mi se kvalitet života definitivno poboljšao od tada.

Koji savet bi dao mlađem sebi…

Neki seksualni. Tipa, kako da najbolje zadovoljim dečka oralno, pripreme za analni seks… I ohrabrio bih sebe da smuvam neke momke, koje sam mogao, posmatrajući iz ove perspektive.

Naj gej stvar koju si ikada uradio…

Davao modni savet drugaricama.

Tvoj prvi gej klub/kafić…

Feeling ancient in 3, 2, 1… Klub X, kafić Arara.

Tvoj prvi poljubac…

Sedmi razred, sa vršnjakom. Rvali smo se u mojoj sobi i usput, kao, “prcali” preko odeće, kroz šalu, međutim, posle nekog vremena obojica smo imali “me gusta face”… Kad smo to skontali, iz sve snage smo se zažvalavili, i tu ubrzo prestaje sva erotika ljubljenja jezikom i pretvara se u balavi vrtlog u kojem se borimo za to ko će biti na vrhu kako bi se njegove bale slivale onom drugom u usta a ne obrnuto, i tako… Romantika.

ČITAJTE:  George Takei je Hikaru Sulu

Nevinost izgubio…

Aktivan sa 19, pasivan sa 22.

Šta za tebe danas znači biti gej…

Znati više od tri pesme Lane Del Rej po nazivu.

Tvoj naj gej muzički album bi bio…

Lana Del Rej – Rođen da crkneš.

Donji veš koji ti donosi sreću…

Još ni jednom nisam pomislio kad sam doživeo neko srećno iskustvo: „E, ovo mora da je zbog mog današnjeg izbora gaća…“

Najviše se ložiš na…

Momka poznatijeg kao Zvoganj.

U nedelju popodne naći ćemo te gde…

U World Of Warcraft, u player vs. player – zajebi ubijanje aždaja, ništa ne pruža dnevnu dozu gejmerskog adrenalina kao nadigravanje suparničkih igrača. A i to zahteva mnogo manje posvećenog vremena od rejdovanja.

Tvoj stav o ljubavi i braku…

Veza – da, brak – treba da imamo jednaka prava kao i strejt ljudi da unesrećimo sebe i voljenu osobu.

TV serija koja je promenila tvoj gej svet…

„Selo gori a baba se češlja“… Šalim se. „Queer As Folk“. Gledao sam je sa 18 i to je za mene bio prvi uvid u to kako gej svet (uglavnom) funkcioniše. Ostavila je snažan utisak. Pre par godina sam pokušao da je gledam ponovo i bio u fazonu „what the fuck is this shit, lol“ – mnogo je treš, ali sa 18 mi je bila baš super i poučna.

Tvoj gej heroj je…

Boris Milićević. Učinio je dosta toga za LGBT populaciju u Srbiji, utabao dosta staza, pomogao i mnogim individuama, tako da će uvek imati veliki respekt od mene.