Man Skin Care In Summer. Handsome Male With Sexy Body In Sunglasses Applying UV Protective Sunscreen Lotion Before Sunbathing, Tanning At Beach Using Solar Sun Block Protection Cream For Healthy Tan.

LPG tretmani, Nega kože po suncu


LPG tretmani u Srbiji postoje već više od deset godina. Kada su prvi put stigli cena tretmana je bila oko 100 evra i to po ondašnjoj vrednosti evra sada oko 1000 dinara. U zadnjih deset godina izašlo je nekoliko verzija aparata koji u suštini nije značajno promenio princip svog delovanja. Primarna namena mu je za redukciju pojave celulita i oblikovanje tela. Ključ razumevanja delovanja ovog aparata leži u pojmovima „redukcija pojave“, što u praksi znači da aparat utiče na vidljivost celulita, a ne nužno na njegovo uklanjanje što je inače podosta komplikovan zahvat u zavisnosti od tipa, odnosno stadijuma celulita. Neko će reći da je i to dovoljno, ali na žalost to samo znači da je struktura privremeno izmenjena, ali da se nije uticalo značajnije na problem nastanka celulita, što znači da će se isti sigurno vratiti.

LPG koji sada nazivaju i Cellu M6 (sve je to isti princip) deluje po principu mehaničke i pneumo masaže koja se ostvaruje uz pomoć dva motorizovana masažna valjka koja se okreću oko svoje ose i resorpcione sonde koja je umetnuta između njih, a koja radi po principu negativnog pritiska odnosno vakuma. Znači deo masnog tkiva je blago usisan u sondu i u njoj je masiran putem dva valjka, ovaj proces se konstanto odvija kretanjem sonde preko kože, a to dovodi do pokretanja vaskularnog, limfnog i metaboličkog lokalizovanog sistema. Možda je za čitaoce dobro da ovo posmatraju kao naprednije ručnu drenažnu masažu koja može pomoći bolje dopuštanje masnih ćelija, prokrvljenost pa samim tim i dotok kiseonika kao i efikasniju prehranu kože što može pomoći njen tonus. Stoga i preporučujemo ovaj tretman kao dopunu mršavljenju i to odlična dopuna, ali ipak savetujemo da se za celulit izabere nešto drugo.

***

Tokom letnjih meseci koži treba dosta vlage. Čak i masna koža može da dehidrira pod uticajem jakog sunca i vetra, ali i zbog dugotrajnog boravka u klimatizovanim prostorijama.

Zato dnevna nega lica u ovom periodu treba da bude što laganija, bez obzira na tip kože. To znači da se treba kloniti teških, konzistentnih krema na koje će koža verovatno uzvratiti neželjenim miteserima. Idealno rešenje su hidratantne kreme koje ne samo da vlaže kožu, već joj pomažu i da uskladišti „vlagu za posle”. Uz sunčanje, sastavni deo leta svakako je i kupanje. Bez obzira da li je u pitanju bazen i uticaj hlorisane vode, odnosno morska voda koja sadrži blagotvornu so, ali ako predugo ostane na koži, nagriza je i isušuje, baš kao i hlor iz bazena. Zato je najbolje da se posle izlaska iz vode odmah istuširate. Ako vam tuš nije „pri ruci”, onda se posle kupanja u moru barem dobro obrišite peškirom.

Ukoliko imate izrazito suvu kožu, dermatolozi po povratku sa plaže preporučuju tuširanje uljanim gelom. Potom na vlažnu kožu, dok su pore još proširene, nanesite preparat za negu posle sunčanja. Naravno, ne morate kupovati preparate koji su brendirani kao oni za posle sunčanja, već slobodno možete uzeti proizvod za lice i telo koji vama odgovaraju. A od nas evo par preporuka:
Eucerin Complete Repair 5% ili 10% urea
Balea Ultra Sensitive, mleko za telo
La Roche Posay Lipikar AP+ losion
Uriage Cica sprej protiv iritacija na koži
Weleda ulje od nevena (bez mirisa)

Uređuje: Mladen Antonijević Priljeva