Moj tzv. gej život: Filip Obradović


Ime, prezime: Filip Obradović
Godine: 28
Zanimanje: Freelancer

Kada si prvi put znao da si…
Mislim da je to nešto što počinješ da shvataš od ranog detinjstva, samo ne razumeš baš najbolje. Mislim da sam definitivno znao kada sam shvatio da sam u svog najboljeg druga iz srednje škole zapravo zaljubljen

Tvoj izlazak iz ormana…
Tekao je postepeno. Najpre je znalo samo par drugarica iz srednje, potom mama i sestra, a kada sam došao u Novi Sad na fakultet, tu je nekako svima već bilo jasno, pa na dalje nisam ni morao da se autujem ljudima, jer je to bilo nešto što je očigledno.

Koji savet bi dao mlađem sebi…
Da ne bude toliko iskompleksiran i da se ne plaši da bude to što jeste

Naj gej stvar koju si ikada uradio…
Ljubio se s lezbejkom u klubu, mrtav pijan naravno.

Tvoj prvi gej kafić/klub…
Yellow, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Mislim da tu rupu od kluba svi koji su jednom izašli tamo nikada neće prežaliti.

Tvoj prvi poljubac…
Prvi pravi poljubac se desio upravo u tom klubu.

Nevinost izgubio…
Par nedelja nakon tog prvog poljupca.

Šta za tebe danas znači biti gej…
Biti dovoljno hrabar i smeo da živiš svoj život onako kako želiš, bez obzira na sve predrasude i osude koje to nosi sa sobom.

Tvoj naj gej muzički album bio bi…
Album Maje Berović iz 2012. godine. Iako nema veze sa gej tematikom, te godine sam počeo da izlazim po gej klubovima, a taj album je bio hit te godine, pa sam u svakom izlasku čekao da čujem neku od tih pesama.

ČITAJTE:  Amanda Dior: Dive se rađaju u visokim štiklama

Donji veš koji ti donosi sreću…
Ne smatram da mi donji veš donosi sreću, muškarce privlači moj izgled, energija i ličnost, a ne ono što nosim ispod garderobe.

Najviše se ložiš na…
Trenutno ne postoji niko na koga se ložim, možda mi se, kad sam bio mlađi, sviđao Boško Jakovljević

Gej film koji morate pogledati…
Prayers for Bobby i Paris Is Burning, dva odlična filma posle kojih ostane knedla u grlu.

U nedelju popodne naći ćemo te gde…
Najverovatnije kod kuće, ili u šetnji do grada. Često se desi da mi je nedelja radni dan, kao i svaki drugi. Ranije, dok sam redovno izlazio, to je bio dan za mamuranje, a sad je već prilika da se uradi nešto smisleno i korisno.

Tvoj stav o ljubavi i braku…
Ljubav je jedno lepo i divno osećanje koje životu može dati neki novi smisao. Kad je brak u pitanju, meni lično je to samo papir, ali razumem ljude kojima je brak važan, što zbog samog osećaja u odnosu, što zbog pravnih stvari koje se u partnerskom odnosu onda drugačije regulišu, i kao takav definitivno smatram da bi trebalo da bude dozvoljen svima, jer je to nešto što nikoga ne ugrožava, a mnogim ljudima može da znači.

TV serija koja je promenila tvoj gej svet…
Definitivno Vil i Grejs. To je na neki način u mojim tinejdžerskim danima bio prozor u svet i ta serija mi je budila nadu da ću i ja jednog dana moći da živim tako slobodno i neopterećeno.

Omiljena knjiga…
Slika Dorijana Greja. Čitao sam je davno i sećam se tog osećaja zbunjenosti kada sam je prvi put čitao, kao i potpuno drugačijeg doživljaja kada sam je ponovo pročitao par godina kasnije, kada su se mnoge moje percepcije u međuvremenu promenile.

ČITAJTE:  Reditelj filma “Stonewall”: Roland Emmerich

Omiljena gej ikona…
Sem Smit, zbog značaja koji njegova muzika i sve što radi ima za kvir zajednicu, a početkom ove godine sam otkrio Pabla Vitara, dreg kraljicu iz Brazila, čija je muzika veoma interesantna i drago mi je što pokazuje ljudima da je moguće uspeti i kada si drugačiji.

Grindr ili GayRomeo…
Do pre par meseci ne bih mogao da dam odgovor na ovo pitanje, jer nikada nisam imao profile ni na jednoj od aplikacija, a sada, nakon relativno kratkog perioda provedenog na obe, mogu da kažem – nijedna!

Omiljena društvena mreža…
Instagram, ne zbog sadržaja koji se tamo plasira, već zbog poslovnog potencijala koji ima, jer je meni većina ljudi kojima držim časove došla upravo zahvaljujući Instagramu.

Više tekstova iz broja 57 – decembar 2020. možete pročitati na (Klik na sliku):