Kako je polusvet zavladao gej zajednicom?!


Kada je ova stoka povela kola, ko je ovo dozvolio, i od kada to polusvet formira pravila. U nekom momentu smo mi pederi postali antipod svakog pozitivnog stereotipa o nama samima; kada smo počeli da tretiramo jedni druge sa tako malo poštovanja, a toliko prezira; zato iz usta prosečnog geja možemo čuti takve gadosti koje sam ja možda jednom ili dva puta za svog života čuo od strejtaša; šta se desilo sa izvolte, hvala i molim.

Za nas pedere se vezuje zaista veliki broj pozitivnih stereotipa; kako imamo istančan ukus, osećaj za estetiku, inteligentni smo, obrazovani, emocionalni, lepi i zgodni, prepuni talenata… i zaista kada pogledam skup ovih epiteta svaka bi nas majka za sina ili zeta poželela, svaka sestra za brata, svaka osoba za prijatelja, a zamislite tek vezu dva pedera, pa bre Hollywood i Bolywood. Ova očekivanja možda jesu velika i čak nerealna, ali su pozitivna, neka od njih spadaju u vrline i bespredmetno čini sastavni deo ličnosti jedne kvalitetne osobe.
Ali, u relanosti to izgleda ovako: „Znam ja da vi svi volite dobre i debele kite, ali kada dodjete onda treba da vas jurim po krevetu… Dakle ako nisi spreman da te kara jako debela kita slobodno me zaobidji!!!!“, „Volim gay momke ali mrzim pedere… ako me razumete. Uzas STOP fem mrsavi tetketine debeli sidasi. Samo pravo musko kao sto sam i ja!!!“. Odsustvo gramatike i prekomerna upotreba znakova interpunkcije nije štamparska greška, već je rečenica preneta u originalu sa omiljenog sajta u gay Srba. Broj profila koji sadrže ovakve i znatno gore „pozdravne poruke“ je većinski, šta više, toliko preovlađujući da bespredmetno čini standard i obrazac komunikacije i to u virtuelnom prostoru gde je identitet korisnika u potpunosti zaštićen, gde pojedinac može preuzeti bilo koji alter ego, a gde većina bira da bude ono što strejt žene često nazivaju mrcinom i seljačinom, a muškarci kažu, budala beži do njega. Neko će sada reći, pa dobro nije to stvarno, a ja odgovaram, ko ti je kriv što si se prepoznao.
Hajde da sagledamo živote pedera oko nas, a pošto je „zajednica“ mala imamo vrlo dobar uvid i to baš u one koji se tradicionalno ne kreću po gej mestima, ali se zato kreću. Svi su u nesrećnoj ljubavi, zaljubljeni u nekog kretena koji ih zajebava i kara samo onda kada mu niko drugi ne odgovori na cirkularnu poruku. Svima je srce slomljeno bar tri puta i to, gle čuda, od iste osobe koja se kod pete prevare klela kako to više nikada neće ponoviti, a kod devete, bar one zabeležene, se tukla u glavu i molila da on bude tu i da mu pomogne da reši problem jer je sjeban u glavu. Svakog drugog pedera je bivši dečko pokrao, maltretirao, pretio i autovao protiv njegove volje, a kada pitaš koliko ste bili zajedno, bolid ti odgovori pa tako par godina i mnogo sam ga voleo pored svega; ma marš bre u pičku materinu. Svi su bar jednom iskusili veliku ljubav i to po modelu, prvih godinu dana smo se viđali jednom u dve nedelje, nismo izlazili zajedno jer naši prijatelji ne znaju za nas, tačnije niko nije znao za nas, kada se sretnemo u gradu onda smo jurili ribe, znaš onako iz zezanja, onda smo probali trojku, pa grupnjak, jer realno ako nisi bar malo autovan veza ti se svodi na film, četiri zida i seks… i onda smo, tu negde kada smo se smuvali otvorili vezu, a onda je on odlučio da ne može više ovako, da mu je jako lepo i da me bezgranično voli ali on mora da se ženi ili da se seli za Dubaji da radi kao stjuart; bili smo pravi ortaci, onako prava braća… Par stvari je na ovom svetu sjebano kao ova izjava, jebeš mi sve. Ili ova druga ekipa koja „teži“ vezi ali nikako da nađe nekog već tri do pet godina, jer jebi ga, niko toliko veličanstven nije još naišao. Sve ovo je ništa u odnosu na narative plemenskih saveza, znate onih grupa Aktivni, Batica, Pravo muško, Steroidašice… sa njihovim čuvenim izjavama, kako su im ovi ili oni okarakterisani nekim ličnim svostvoj, gadni, odvratni, ženetine, tetketine, kurve… protiv kojih oni nemaju ništa ali samo da im ne prilaze… i to tako ide dok ti ne pripadne muka.
Ja sada pitam; kada je ova stoka povela kola, ko je ovo dozvolio, i od kada to polusvet formira pravila. Kurac da mi pušite ne dam. U nekom momentu smo mi pederi postali antipod svakog pozitivnog stereotipa o nama samima; kada smo počeli da tretiramo jedni druge sa tako malo poštovanja, a toliko prezira; zato iz usta prosečnog geja možemo čuti takve gadosti koje sam ja možda jednom ili dva puta za svog života čuo od strejtaša; šta se desilo sa izvolte, hvala i molim. Prosečan gay ili njegov obrazac ponašanja je danas primitivan, šovinistički, nekulturan sa velikim stepenom autohomofobije, opsednut maskulinitetom i bez ambicije… ali ova sranja su usmerena samo prema drugom pederu dok se prema spoljnom svetu doživljava potpuna transformacija.
Stvari treba nazvati pravim imenom, govna su govna. Mi smo za sve krivi, ti si kriv, ja sam kriv, svaki put kada sam karao kretene jer me uhvatila nejebica i ako je čovek realno budala, pa je on to onda razumeo kao verifikaciju njegovog stanja. Pred nama imamo dva izbora, ili da kažemo dosta ili da ćutiš i trpiš, ali onda nemoj da kukaš, jer onda onaj koji kuka je pičkica. Isto kao što Srbiju ne dam radikalima, tako ni zajednicu ne dam kretenima. I sve je OK i ako voliš da se karaš kao lud, i smeš da voliš Campari a ne samo rakiju i viski, i naravno da treba da budeš autovan, borba za slobodu je hrabrost, a hrabrost je vrlina, i super je ako se zaljubiš i zavoliš, i ne moraš da budeš cool, udaraš čežnju i jedeš govna, nego samo budi svoj i ne treba da gaziš po svojim ljudima jer nije ljudski… sve što hoću da kažem je da život može da bude tako dobar, da može da bude više, da ti možeš da budeš bolji, ali jebi ga rođače moraš da progovoriš.
I da… nisam ti ja brate brat.

ČITAJTE:  Da li Elsa treba da bude lezbejka?

Piše: Petao20cm