Pre neki dan sam se zapio sa drugom iz detinjstva i kako to obično biva počeli smo da se prisećamo svih sranja koje smo pravili kao klinci. Palili vatre na svakom ćošku, kupali se u jezeru i još prljavijoj reci, krali pa pekli purenjake, bombardovali komšijinu kuću ledenicama, jer nam je svaki dan prosipao pepeo po stazi za sankanje, pili viski i pušili cigare noću u školskom dvorištu, opijali se mladim vinom koje samo što je namuljano i ništa u životu nije bilo lepše nego roštilj od sveže zaklane svinje na žaru od vinove loze! Jedno smo zapalili kontejner iz naučnih pobuda, da vidimo kako će da gori, a jednom smo i drugom komšiji koji nas je mrzeo okačili mrtvu vevericu o kvaku na ulaznim vratima. Znam, na trenutke smo bili gola govna, ali nama je bilo ultra zabavno, realno živeli smo slobodno i veselo amnestirani od ozbiljnih posledica, jer smo bili dobri đaci iz dobrih kuća i nikada nikome nismo naneli zlo, nismo se tukli, bar ne mnogo i gadno, a nije se ni toliko psovalo kao danas.
U to vreme su krenuli i hormoni tako da smo veći deo vremena provodili misleći i pričajući o seksu ili sa rukom u gaćama, što se ni do danas nije promenilo. U to vreme nije bilo interneta tako da si morao da se osloniš na maštu sastavljenu od elemenata stvarnosti koja te je palila. Nije bilo šanse da se kupi porno magazin jer se u kraju svi znaju na prst u dupe, zna se ko si i čiji si. Nismo svi imali ni video plejer, a VHS kasete sa pornićima nije bilo lako naći niti iznajmiti iz video kluba, jer su opet svi znali ko si i čiji si. Bili smo suočeni sa sistematskim kršenjem naših prava na poštenu pornjavu i drkačinu.
Hvala bogovima pa su neki od nas imali stariju braću i lude stričeve te smo mračnim kanalima šverca uspeli da nabavimo jedan VHS sa nekoliko sati najrazličitije pornjave. Ovo je bio sveti gral našeg prijateljstva i najvažnija svojina koju smo do tada imali! Na tom VHS-u je bilo svačega, trojke, grupnjaci, interracial, milf, gangbangs i naravno gay. Onda je nastao novi problem gde i kada gledati, naime nismo svi imali video plejer, a nismo ni često ostavljani sami, iz očiglednih razloga. Razumite, u to vreme nije bilo mobilnih, kompjutera i ako je neko imao to je IBM za knjigovodstvo, a internet je tek počeo da stiže i nije svima bilo najjasnije o čemu se tu zaista radi. Čak i pored ovako damatično ograničenih kapaciteta funkcionisali smo kao obaveštajna služba pogotovo kada je u pitanju bilo grupno gledanje pornića! Kada bi neko saznao da će biti sam kući, a još ima video plejer, ekipa bi se organizovala u roku od pola sata i nikada ne bi omanuli, a uklanjali smo sve dokaze o našem postojanju kao profesionalci.
Naravno, za vreme grupnog gledanja pornića je bilo i grupnog drkanja. Prvi ga je vadio onaj koji misli da mu je do kolena, što se ubrzo ispostavilo da nije tako, šta više činilo se da svi imamo sličan kurac, jer realno nismo se još razvili. I baš u ovom trenutku, koji bi mnogi okarakterisali kao ranjivim ili neprijatnim padale su sve barijere. Bilo je bitno samo da se dobro zezaš. U momentu nikoga nije bilo briga koliko su se dobro znali i voleli do tada jer se posle grupnjaka sve menjalo, naglo se razvio površan ali prijatan odnos koji malo podsećao na saučesništvo u slatkom zločinu. Ovaj ritual je trajao i trajao jer smo se u stvari konstantno zezali na račun jedni drugih! Kome su kakva muda, ko ima kakav i koliki stomak, ko je još ćosav, a ko izgleda već kao majmun… ali ništa od toga nikome nije smetalo, već naprotiv, gradilo nam je osećaj zajedništva. Čuveni VHS se vrteo i prolazili su razni žanrovi gde smo u jednom trenutnu stigli i do gej pornića tj. scene. Već potajno i potisnuto znajući ko sam, na trenutak sam se prepao, čekajući da vidim kako će drugi reagovati. Verovali ili ne, gej scena je propraćena u istom maniru i sa isto pažnje kako i sve druge, osim jedne sa životinjama, tu nam se zaista zgadio život i morali smo da prekinemo te spakujemo kite natrag u pantalone.
Ovaj moment mi je ostao u sećanju i to ne zbog seksualnog elementa nego već što niko nije bio homofobičan, niko nije pljunuo po pederima, bunio se ili slično. Odnos koji smo imali prema seksu je bio pozitivan, otvoren, sa sobom je čak i nosio dozu muškog ponosa. Tu nije bilo mesta za politiku, stavove i ostala smaranja već samo za uživanje i zajebavanje. Ovakav stav je mnoge od nas formirao u seksualnom smislu, jer smo verovatno iz ovog razloga rano uvideli koje su nam preference i o njih se oprobali. Posle ovoga nije bilo tajni, čak i među ženama pa se pričalo o svemu, ko je ogulio kožu od drkanja, koja je dobila menstruaciju pa umire od bolova, pa prvi poljubac, pa kasnije i prvi seks. Sazrevali smo zajedno i meni se čini stabilno.
Danas su skoro svi od nas samostalni i pristojni ljudi, niko nije homofob i znaju da smo moj drug i ja pederi. Jasno mi je da ova mestimična grupna drkanja nisu izvor njihove tolerancije, ali naše zajedničko detinjstvo jeste, dok je seks bio važan deo našeg odrastanja i nismo dozvolili da nam i njega sjebu… zato, bravo momci!


ČITAJTE:  Saveti za sigurniji online dating