Jedna američka glumica je pre neki dan izjavila kako je razočarana u gej zajednicu jer je po njenim recima, šovinistička. Glumica ide dalje te poziva, valjda sve gejeve sveta, na građansku odgovornost usled našeg nedovoljnog uključenja u borbu za ženska prava te nečinjenja u slučajevima od posebne važnosti za žene. Inače, kraljica, živi i radi u SAD pa je njeno nezadovoljstvo, pretpostaviću, pretežno upereno ka tamošnjoj gej zajednici. Poznavajući braću Amerikance vrlo dobro, mogu vam reći da je ovo teško sranje. Sranje jer je američka gej zajednica prvo ogromna, a onda toliko diverzifikovana da bi svaki srbijanski fetišista odlepio na ponudu „različitosti“. To u praksi znači da ima dovoljno gejeva koji ne samo što će se boriti za prava svih ugroženih grupa nego će se, mnogi od njih, isključivo boriti samo za prava žena. E sada, ovo nije prvi put da se nama prebacuje kako nismo dovoljno „solidarni“ ali iracionalno ovo se ne prebacuje, na primer, afro-američkoj zajednici ili pak jevrejskoj. Takođe, i to uvek kada je u pitanju „osnovana“ kritika LGBT zajednice, gej muškarci su iznova stratifikovani kao neko ko nosi posebno breme odgovornosti dok se biseksualci i lezbejke imunizuje. Pošto, naravno, gej muškarac je prvo muškarac (svinja jedna) pa onda sve drugo, pa samim tim imamo da mu jebemo sve po spisku, biseksualci u stvari ne postoje pa šta njih da pozivamo na solidarnost, a lezbejke su žene pa kako one bokte mogu da budu šovinistkinje i nesolidarne. Za sve one koji još uvek nisu razumeli diskreciona prava marginalizovanih grupa, dozvolite da vam nacrtam drvenim bojicama kako bi jednom zaključili ovu temu.

ČITAJTE:  Arsenik i stare maske

Mi pederi, gej muskarci, smo meta od kada je sveta i veka, „jebao“ nas je, istorijski posmatrano i Kurta i Murta, svaka religija, svaka nacija i svaka kultura. Danas, veći deo zemalja sveta nas i dalje jebe… kriminalizuje naše odnose, bije, maltretira, otpušta sa posla, rekreativno, a negde nas čak zabave radi, bese i kamenuju. Ne postoji grupa koja ima duži istorijski kontinuitet stradanja i maltretiranja kao što su to gej muškarci. Tačno je da trans osobe trpe više, ako je ovo merenje uopšte primereno, ali usled manjeg broja manje smo upoznati ili se pak manje čuje. Istini za volju, istorijski gledano postojale su i postoje kulture koje trans osobe smatraju posebnim bićima i uživaju duboko poštovanje, dok to sa gej muškarcima nije slučaj.

Onog momenta kada je za svega par godina sto gej klinaca, muškaraca, oduzelo sebi život usled konstantnog maltretiranja od strane svog okruženja, mi smo sa punim pravom mogli da kažemo, čekaj, stani, koči, gde si pošla… sada ćemo da se učaurimo kao oklopni tenk i da se isključivo bavimo sobom, jer ako niste ukapirali ubijaju nam se deca.

Takođe se čini da neki misle da su nama vrane mozak popile pa da mi nismo svesni nekih očiglednih istina. Da li zaista neko misli da nismo svesni činjenice da će nas pre prihvatiti majka nego otac, sestra nego brat, drugarica nego drug, koleginica pre kolege. Šta mislite kome smo se prvo autovali i kome smo prvi put plakali na ramenu kada nas je neko sjebao. Zbog tih žena bi bre stavili ruku u vatru, zbog tih žena većina gejeva jesu feministi bez toga da su uopšte svesni koncepta, zbog tih žena većina gejeva ne mrzi ostatak populacije, a neki tim ženama duguju i život. Tačno je da jedan pozamašan broj gej Srba emituje obrasce ponašanja za koje možemo reći da su šovinistički, ali evo vam novosti, oni su upereni prema drugim gej muškarcima, a ne prema ženama. Da, ovo jeste problem, isključivo naš problem, isto kao što žene imaju problem sa ekstremnim feministkinjama pa danas svaki put kada kažeš da si feminista moraš da ponudiš teorijsko objašnjenje jer realno, termin ima relativizovano značenje.

ČITAJTE:  Gej klubovi i treš muzika

U Srbiji je situacija po modelu jebe lud zbunjenog, organizacije koje treba da budu spona između feminizma i LGBT zajednice su mizandrične do te mere da nikada nisu uposlile muškarca te da imaju statutarnu zabranu upošljavanja muškaraca. Žene koje su osvajale slobode kroz izmene i dopune zakona bile su odbacivane kao izdajice, a njihove vrednosti ili feminizam je bio dramatično dovođen u pitanje.

Poruka mora biti jasna:

Svaka vaša borba ne mora biti i naša, kao što svaka naša nije, ne treba i ne mora da bude vaša, a ipak svaka vaša, naša ili zajednička borba je u stvari univerzalna.

Gejevi jesu muškarci, osim ako se drugačije ne identifikuju, naučite da živite s tim.

Većinu muškaraca su odgajile žene.

Nisu svi muškarci svinje.

I na kraju, ironično, žene su naša najslabija tačka.

Piše: Petao20cm